Pentru noi, cafeaua corectă nu înseamnă nimic complicat sau deosebit – ci pur și simplu respect pentru fiecare etapă. Într-o industrie în care mulți aleg și fac greșit, noi încercăm înainte de toate să facem lucrurile corect. Iar atunci când perfecționezi corectitudinea, rezultatul nu poate fi altfel decât o cafea uimitoare.
cafea corectă
Let Numbers Talk
PRĂJIRE
Boabele trebuie să fie uniforme ca dimensiune și culoare. Nu trebuie să fie diferite. Suprafața boabelor poate fi ușor lucioasă la prăjirile medii, dar nu exagerat de uleioasă (uleiul volatil nu trebuie să iasă prea mult din bobul de cafea). Boabele nu trebuie să fie crăpate sau sfărâmicioase, ceea ce arată prăjire defectuoasă sau rapidă, prea intensă.
extracție
Extracția = procesul prin care apa dizolvă compușii solubili din cafea: uleiuri, zaharuri, acizi, cofeină și compuși aromatici.
Extracție corectă = obții toate aromele plăcute, fără a extrage prea mult (amărui) sau prea puțin (acid, subextracție).
- Cafea proaspăt prăjită
 - Măcinătura cafelei
 - Uniformitatea tamping-ului (la espresso)
 
- Apa & temperatura apei
 - Timpul de extracție
 - 
											
													
										Raportul cafea/apă pentru espresso 
~18–20 g cafea la 30–40 ml apă